woensdag 21 november 2007

Vakantie Egypte

Egypte is een van de bekendste vakantiebestemmingen in Noord-Afrika, met zijn mooie geschiedenis maar ook leuke steden en prachtige stranden. Hier vindt u de leuke tips voor tijdens een vakantie Egypte.

Steden
  • Cairo is de hoofdstad van Egypte, hier staan de Giza Piramiden en het Egyptisch Museum. De stad is gebouwd in een prachtig Islamitische architectuur. Cairo ligt aan de bekende rivier de Nijl en heeft zijn eigen geschiedenis, goed behouden in het fantastische middeleeuws Islamitische stadsgedeelte en in het Oude Cairo waar de historische Pharao geschiedenis ligt.
  • Alexandria: een bekende stad voor degenen die Asterix en Obelix kennen, en is het uithangsbord voor Egypte die uitkijkt op de Middellandse Zee. Napoleon is een van de veroveraars van Alexandria en heeft dan ook zijn sporen achtergelaten, met parken in Franse stijl en hier en daar een Franse straatnaam.
  • Aswan ligt in het zuiden vcan Egypte, zo´n 700 km onder Cairo, net onder de Aswan Dam en het Nasser Meer. Aswan is de kleinste toeristische stad aan de Nijl waardoor het een meer relaxte stad is, vol prachtige bezienswaardigheden zoals het Mausoleum van Aga Khan, enkele tempels en een aantal prachtige eilanden.
  • Luxor is de meest bereisde bestemming in zuid Egypte en de Nijl Vallei. Het dynastische en religieuze Luxor heeft veel te bieden aan de reiziger, van oude tempels tot historsiche koninklijke tombes en van spectaculaire woestijn en rivier landschappen tot een bruisend en modern leven.
  • Hurghada is een stad nabij de Rode Zee. De stad heeft meer dan marktjes en winkelstraten voor toeristen, u kunt er zoveel verschillende Egyptische levensstijlen vinden! De meeste hotels langs de Rode Zee zijn B&B of alleen logies, wat ideaal is voor gezinnen die niet veel willen doen tijdens hun vakantie en lekker willen relaxen.

Geen opmerkingen: