woensdag 5 december 2007

Egypte tips

In Egypte gelden enkele algemene regels waar toeristen tijdens een vakantie Egypte respect voor zullen moeten tonen om de gastvrije Egyptenaren niet een doorn in het oog te zijn.

Houdt in het achterhoofd dat de meeste Egyptische werkers een fooi verwachten nadat ze iets voor je gedaan hebben, in het Arabisch noemen ze dit een bakshish.

Mannen moeten niet verrast zijn wanneer Egyptenaren hun handen of arm vastpakken, er ligt geen taboo op het vasthouden van de handen van andere mannen en, in tegenstelling tot in het westen, wordt dit ook niet geassocieerd met homo zijn. Over het algemeen zijn Egyptenaren veel comfortabeler met minder persoonlijke ruimte dan de meeste uit het Westen.

De meeste Egyptenaren zijn vrij conservatief. Hoewel ze weten dat de meeste buitenlanders minder kleding dragen dan zijn, is het beleefd om niet te bloot gekleed te gaan, al was het maar om niet nagestaard te worden. Vrouwen die alleen reizen zullen hun armen en benen moeten bedekken en eventueel een ook hun haren om ongewilde aandacht te voorkomen. In moderne clubs, restaurants, hotels en bars in Cairo, Alexandria en andere toeristische bestemmingen zal de kledingvoorschriften minder streng zijn. Officiele of sociale functies en chique restaurants vragen over het algemeen wat meer formele kleding.

Geen opmerkingen: